De eerste ijssalon in
Nederland.

In 1928 opende mijn opa, Guido De Lorenzo, als eerste Italiaan een ijssalon in Nederland: 'Venezia' in Utrecht. De smaak en kwaliteit van zijn ijs was een groot succes. Na een aantal jaren hard werken bezat hij meerdere vestigingen en verkocht hij ijs vanuit zo'n 30 ijskarretjes.


Al die smaken vielen in de
smaak.

In 1971 begon mijn vader, Italo De Lorenzo, samen met mijn moeder ijssalon 'Venezia' op de Oudegracht. In een prachtige ijssalon vergrootte hij het assoriment aan smaken enorm. Naast zijn werkzaamheden in de zaak richtte hij met drie andere vooruitstrevende ijsbereiders 'ITAL' op, de vereniging voor Italiaanse ambachtelijke ijsbereiders. Tevens was hij de eerste buitenlandse hoofdexaminator voor de vakopleiding IJsbedrijf en was hij tot 2005 actief als voorzitter van de Europese vereniging voor ambachtelijke ijsbereiders. (Artglace)


Het verspreiden van ijs met
liefde.

In 2003 neem ik, Romana De Lorenzo, het geheime receptenboek over van mijn vader. Samen met mijn zakenpartner opende ik de ijskiosk op de Jansbrug in Utrecht. Al sinds mijn jeugd werk ik in de zaak en ben ik gediplomeerd ijsspecialist. Klanten verwennen met het lekkerste ijs is nog steeds mijn grootste passie. Wellicht gaat onze dochter Lisa ooit verder met het verspreiden van ijs met liefde. Ze is er in ieder geval dol op!